Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Flykt från flyttpackning

september 23rd, 2009 · No Comments ·

Det är mycket nu, och det har hänt mycket. Så det här får bli ett uppsummerande inlägg med lite korta statusar.

I helgen var jag och föräldrarna i Bergen. Jättemysig tågresa tvärs över Norge och Hardangervidda. Min reseplanering missade Flåmsbanan – den måste jag åka nån gång. Bergen visade upp sig från sin bästa sida på lördagen, vi åkte Fløybanan till toppen, tittade ut över stan och promenderade sen ner. Bryggen-området (en sak att bocka av från världsarvslistan) var mycket mindre än jag förväntade mig, men när man gick bakom frontfasaderna så var det väldigt fint. Och extra pluspoäng för att folk bor i de gamla husen. Söndagen blev mer av klassiskt bergensiskt väder med regn blandat med mer regn. Vi hann med en sväng på det utmärkta akvariet och även en vända på Hansamuseet, som just denna dag var nedsläckt på grund av en spökdag för kidsen. Vi fick ficklampor i stället och kunde njuta av ett Hansahus innifrån. Yeah!

Annars är det mycket flyttrelaterat nu. Säga upp tv-licens, kolla regler för att skriva sig i riket igen, fixa hyrbil för att flytta hem alla grejor och kläder, styra upp lägenhetsöverlämning, ordna hämtning av smoking i Sthlm, titta över jämkning, planera fikadejter, synkronisera hämtning/lämning av andras prylar när jag ändå har bil, truga till sig lånelöfte, kolla lägenhetsannonser, flyttpacka, flyttstäda. Yeah!

Idag hade jag dessutom en telefonintervju för nytt uppdrag till jag kommer tillbaka. Intervjun gick utmärkt, mycket tack vare att kunden kollat upp mig med en tidigare kollega som rekommenderade mig varmt. Efter den inledningen kunde inget gå fel, och det gjorde det inte heller – vi signade senare på eftermiddagen. Det innebär att det blir pendling tillbaka till Oslo till mitten av Oktober, sen går jag rakt på nästa uppdrag. Yeah! (Detta visar också att det finns karma. Promise.)

Lyssar på Winnerbäcks nya på Spotify. Hittar inget som står ut från en intetsägande skiva. Jag går tillbaka till klassisk Winnerbäck i stället – Söndermarken. Yeah!

Just ja. I Bergen höll jag på att krocka med en tjej som såg ut precis som en kompis. Jag pratar exakt samma utseende. Kul! Och otäckt! Var är min doppelgänger? Yeah!

(För de som läsare som nu börjar nynna på Martins ”Yeah, yeah, wow, wow”. Sorry. Ingen ersättning utgår)

Tags: jobb · oslo

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment