Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Vår man i München

oktober 7th, 2009 · 5 Comments ·

Jag var på konferens med firman i helgen, som vanligt med okänd destination. Vi hade fått ut en packlista på förhand, som lämnade fältet öppet för spekulation.

Hela gänget (typ 100) möttes upp på Arlanda kl 07.30 i lördags, enligt specifikation iförda smoking. Classy. Vi fick ut resekit som visade sig bestå av adidassneakers i firmafärgen lila, och med firmanamnet tryckt på sidan. Stylish! Var och en lämnade in en femhunka i slutet kuvert (oklart användningsområde) och sen gick vi igenom säkerhetskontrollen. Kärt återseende med många gamla kollegor som jag inte sett sen förra konferensen och en hel del nykomlingar också, för den delen. En briljant tanke senare så stod vi några stycken och tog dagens första öl som frukost, fast med usel tajming eftersom vi precis skulle borda. Lite snabbdricka senare så var vi bordade och taxade iväg.

Men vi kom inte upp i luften. Precis efter pådrag så bromsade piloterna in och körde in på taxibanan. En omboot senare av lämpligt system så gjorde vi ett nytt försök. Men nej. Tillbaka till gaten, och en tekniker kom in och bootade om samma system. Nytt startförsök. Men nej. Tillbaka till gaten, och den här gången fick vi besked om att vi skulle byta plan. Fotbollslandslagets plan var på väg upp från Bromma och medan vi väntade började vi riva av lite konferens vid gaten… agilt. Med det nya planet kunde vi så äntligen lyfta mot … München!

Landade ett par timmar sent. Svidade om till sneakers (till smoking, snyggt!) och blev bussade ut på vischan till ett mysigt gasthaus/camping/whatever där vi grillade, drack öl och hade oscarsutdelning för de bästa händelserna i firmans 10-åriga historia.

Sen, framåt kvällningen, in i bussen igen. Hög stämning och Sound of Music-singalong i bussen. Nu var det också dags att lägga på kajalen (obligatorisk utrustning), och stämningen höjdes ytterligare. Framme i München visade det sig att det blev film – kultklassikern Rocky Horror som visats på samma biograf i 35 år.

Efter filmen, promenad genom München till en nattklubb där vi gled in, fortfarande extremt classy i smoking och sneakers. Mingel och fest. Under kvällen så kom det fram en kille till mig som visade sig jobba på adidas högkvarter i München och störtgillade våra skor. Så jag tror vi är en snackis där den här veckan…

Denna överdådighet tar ut sitt pris, vilket visade sig i boende. Tvåmanstält på en camping i utkanten av München. Kallt. Svårhittat. Konstigt. Tidig uppgång (aber natürlich), frulle på campingen. Söndagens outfit: Helvitt. Givetvis med sneakers.

Nästa anhalt blev Müllersches Volksbad, ett anrik bad där vi njöt av varmt bad, ångbastu och nakna och ogenerade tyskar… efter nån timme i spat (hihi) hade vi nästan glömt bort den kyliga och miserabla natten.

Lunch intogs på en klassisk München-krog, vars namn jag redan glömt bort. Efter detta mer konferensande, där somliga hade vissa problem att hålla sig vakna… inte jag dock, pigg och fräsch. Oklart varför.

Sista anhalten för dagen… Oktoberfest! Sista dagen på ölfestivalen, och vi hade biljetter och bokade bord i det största ”tältet”. Till tonerna av tysk umpabumba vandrade så 100 knasiga svenskar iförda vita kläder. Vi blev snabbt en turistattraktion i oss själva, vid sidan av bayerska lederhosen, ölbärande mastiga kvinnor och alla turister. Tältet rymde 10 000 personer, och var ett av många. Fett. Riktigt bra stämning, umpabumbaorkestern spelade Bohemian Rhapsody och det var kärlek överallt. Härligt! Sjukt bra stämning!

Sent på kvällen tog vi vårt chartrade plan hem och landade mitt i natten på Arlanda igen. En skön helg rikare, en helgs sömn fattigare.

Tags: fest · jobb

5 responses so far ↓

Leave a Comment