Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Fjällsemester 2007: lördag 30/6

juni 30th, 2007 · No Comments ·

Uppstigning enl rutin kl 7 med frukost. Innan avfärd gick jag över och kollade väderprognosen i receptionen; halvklart, 11 grader, svag vind.

Gav oss iväg kl 9. Bättre sikt än gårddagen. Det bar utför utmed Gåsen och vi hade härlig utsikt ner i dalgångarna på andra sidan Gåsån. Solen kom fram och några jackor behövdes verkligen inte.

Fm-fika vid Gåsåns vindskydd, nere vid Gåsån, efter 5 km. 1½ paket kex och te. Mumma. Under fikat insåg vi att vi skulle över Gåsån, utan bro. Vi rekade uppströms och nedströms i 20 minuter innan vi accepterade att raka spåret över var minst dåligt. Under reken snattade jag åt mig en fallen gammal ledstolpe och Anders hittade en planka.

Vi tog oss sakta över ån, och när jag nästan var över tyckte jag att ledpinnen borde användas till stavhopp. Sista 2 m satsade jag över med staven. Tyvär satte jag ner högerfoten på fel sten så att visst vatteninfall uppstod. Najs. De följande 2 km till Storforsen var jobbiga, berg- och dalbana, upp och ner i bäckraviner i byggland. Isch. Storforsen var imponerande, bra tryck i den.

På andra sidan forsen började uppförsbacken. Vi borrade ner huvudena och knatade på. Neråt dalen började regn dra in, så vi ökade tempot för att komma undan innan lunch. Det började stänka, men eftersom vi hade vinden i ryggen pinnade vi på över krönet. Halvvägs ner på andra sidan tog vi lunch. Pasta, carbonarasås minus mjölk eftersom vi missat mjölkpulver. Det snattade vi från kommande frukost. Vi låg utsträckta på liggunderlagen som divaner och njöt. Lunchen blev sen, framåt halv två. Efter lunch segade vi vidare mot Gamla Sylens vindskydd. Stenigt och jobbigt. Det blev rätt segt på slutet.

Vid vindskyddet korsade vi auostradan från Storulvån, inkl två mountainbikecyklister. Vi fickade digestive, brieost och apelsinsaft i solgasset. Sen tog vi de sista 2 km upp till Sylarna, mestadels på lyxspångar.

På fjällstationen förhörde vi oss om rum, under intagande av bjuden saft. Vi kade bespetsat oss på madrass i korridoren, eftersom det pågick ett bröllop (!), men fick ett av de sista rummen. Luxuös station – skillnaden mellan fjällstuga och -station stavas varmvatten, el, dusch och bastu. Lyx.

Efter bastning påbörjade vi middagen, pannkakor med sylt och sojagrädde. Mycket gott, kåman inföll som förväntat.

(Det här inlägget är en digital kopia av min analoga resedagbok förd under resan. Du kan hitta alla inlägg i serien om du klickar på ”fjällvandring 2007″ under inlägget.)

Tags: fjällvandring 2007

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment