Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

En vecka i samkvämets tecken

april 5th, 2009 · No Comments ·

Jag tror att om jag ska summera den senaste veckan så blir det med ett ord: ”samkväm”. Här kan man glatt läsa in precis allt i det ordet, men i det här fallet handlar det om mycket jobb på uppdraget, mycket jobb på Netlight, två besök på favorithaket Rust (som numera serverar Rustburgare – New edition, utan syltad vitlök men med bbq-sås), en extended-after work-goes-pubrunda-goes-ytterligare-en-pubrunda, vår-vår-vår!, norsk deklaration, efterdyningarna efter förra helgens konferens i Idre.

Jag är på ovanligt bra humör idag. Vaknade i god tid, städade hela lägenheten långt innan normal lunchtid, bestämde mig för att trotsa det mulna och kalla vädret och promenerade ner till Aker Brygge för att utse ett favoritkafé. Gick in på Kaffebrenneriet på Vestbaneplassen, fastnade snabbt för färskpressad apelsinjuice (från en mycket cool apparatik) och bestämde att juicen behövde kompletteras med lite kaffe också. I ett modigt ögonblick satte jag mig ute och ungefär då, just då faktiskt, hade solen trängt igenom molnlagren. Sen blev jag säkert kaféets sämsta kund eftersom jag kunde hålla ut på juicen och kaffet i flera timmar men jag känner inte så dåligt samvete för det eftersom jag, just jag, gick före och drog folk till uteserveringen. Jepps. Hann läsa ut en bok om en barnsoldat – bra story, sämre bokhantverk – och påbörja en till om populärekonomi.

Resten av eftermiddagen har jag försökt undvika att skriva en veckorapport och lyckats alldeles utmärkt med det. Till den grad att det blev en löprunda där kommisarie Bäckström ledsagade mig runt det vanliga spåret.

Och det blev premiär på balkongsittning idag. Så snart jag övervunnit min höjdrädsla så kommer det säkert kännas mer naturligt att sitta där, långt upp på sjätte våningen, med utsikt över takåsarna och bergen bortom Oslo. På samma sätt som diskmaskin-i-lägenhet-premiären avklarades med mersmak i förra lägenheten har det nu uppstått ett visst balkongbehov efter mitt livs första balkonglägenhet. Vi får se om det håller av sig, men det lovar gott.

Jag har givetvis fortfarande inte skrivit veckorapporten. Men nu börjar jag få slut på andra saker att sysselsätta mig med…

Tags: oslo

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment