Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Ett vykort förpliktigar

januari 11th, 2011 · 3 Comments ·

Det ramlade in ett vykort från Nya Zeeland idag, komplett med ett australienskt koala-frimärke. Jag har tidigare lovat avsändaren att jag skulle blogga i helgen, vilket jag inte gjorde. Köpte till och med geléhallon för att muta mig själv. Nu påminner vykortet mig om mitt löfte. Så nu kör vi. En liten årsretrospektiv. Och mumsiga geléhallon.

Om vi börjar med att titta på förra årets decennie-retrospekt så ser jag omedelbart att det finns några uppdateringar att göra. Det har tillkommit ett syskonbarn, så skaran är numera 5 (respekt, ett five-a-side-lag). Jag har hittat kärleken. Det har blivit fler resor under året, varav hälften gått till Gävle. Märkligt. Och det associerar förstås vidare till en av årets stora upplevelser – Peru-resan i juni-juli. Topp-tre upplevelser Peru: vandra inkaleden, hänga i Amazonas, flukta på kondorer.

Tittar vi vidare bland resorna så utmärker sig jobbresorna till Storhogna och Mallorca, givetvis. Vidare traditionellt besök på  Malmöfestivalen, fest i Linköping, vårweekend i Alicante, Novemberhelg i Köping och skidåkning/nyårsfirande i Sälen.

Under året hann jag bocka av ett av de fyra decenniemålen: miljonär innan 30. Tre kvar.

På jobbet har jag gått runt lite på radion, pysslar med det mesta och är fortfarande kvar. Hos min arbetsgivare har jag levlat en nivå och är chef för en liten grupp konsulter. Vi skapade en fantastiskt rolig teknikkonferens (Edge 2010) med grymma talare.

Jag flyttade från Kungsholmen till Filmstaden och är sjukt nöjd med detta. Diskmaskinen är, som alltid, värd minst en miljon. Minus en halvmiljon för den talande hissen. Men lägenheten ligger ändå på plus, utan tvekan. Jajustja, vi hade en fantastisk 2×30-årsfest och inflyttningsfest, jag och M tillsammans. Fruktansvärt roligt. Jag blev av med min tobaksoskuld men fick å andra sidan en otroligt pondusskapande pipa i stället. Jag tycker inte heller om Mintu längre.

Och nu inser jag att det är roligt att blogga. Det borde jag göra oftare.

Tags: Uncategorized

3 responses so far ↓

 • Hellborg // Jan 11, 2011 at 23:09

  Äntligen!

 • Alma // Jan 12, 2011 at 12:41

  Ja för det är ju det! Roligt alltså. Men du, var det inte ett vykort från Nya Zeeland, skrivet i Australien med en nya zeeländsk kiwifågel eller val eller något på frimärket? Hur som helst, från botten av mitt hjärta: tack. Och kan du låna mig en kappsäck pengar om det kniper för mig i februari? På riktigt alltså. Kappsäck. Tack.

 • Jonas // Jan 13, 2011 at 18:19

  Alma: Du har helt rätt. En kiwi är det. Nya Zeeländsk.

  Och en kappsäck ska vi alltid kunna skaka fram. Eller en koffert.

Leave a Comment