Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Spatserar i spatiösa visioner

januari 17th, 2010 · 3 Comments ·

Hett läge för ny lägenhet – belägenheten bra.

Nå, i veckan har jag fluktat på lägenhet i Solna, Filmstaden närmare bestämt. HSB har låtit bygga lägenheter på gamla Filmstadens område under några år och nu finns det några lägenheter kvar i det sist byggda huset. Jag släpade med mig närboende M och C på visning igår och imponerades av objektet i fråga:

 • 2 minuter till tunnelbanan (blå linje). Sen 8 min till Fridhemsplan eller 10 min till Centralen
 • Tvåa på 70 kvm
 • Nybyggd och fräsch
 • Talande hiss
 • Balkong med morgonsol
 • Vardagsrum något mindre än hela nuvarande lägenheten
 • DISKMASKIN
 • Spatiös entré till huset

I köket står också fullhöjdsfrys- och kyl. Frågan är vad jag ska fylla dem med… en hylla i kylen för frukostprylar och resten till att lagerföra hela bolaget sortiment? Och en styckad älg i frysen, inkl huvud, horn och kanske även jaktlaget som sköt den?

Frågan är om man får klippkort på biografen i området?

Fördelen med nyproducerat är att man slipper budgivning. Nackdelen med nyproducerat är att man slipper budgivning. Wieso? Jo, vid en budgivning går allt fruktansvärt fort, man sms-höjer budet med några hundra tusen och sen har man skrivit kontrakt och sen kommer ångesten över vad man faktiskt gjort. Vid nyprod kommer ångesten innan man ens bestämt sig. Köpa? Inte köpa? Om jag får så här mycket för min gamla lägenhet så måste jag låna så här mycket för min nya. Är det rimligt? Är det orimligt? Bah. Inte bra för hjärtat eller nattsömnen.

Förhoppningsvis kan jag cleara allt med banken under morgondagen och sen skriva lite papper i början av veckan.

Ett av de första uppdragen efter inflytt måste vara att bli lite smålurig och sen försöka hacka hissen så att den slutar berätta vilken våning man kommit till. Alternativt ge den en ny röst. Arnold, tex.

Tags: hemma

3 responses so far ↓

 • Alma // Jan 18, 2010 at 0:11

  Oh, det låter mycket tufft alltsammans! Och det var fina bilder på objektet. Om du tjatar kommer jag på inflyttningsfest. Ni hittar mig antagligen i hissen, om det är en mansröst som talar.

 • Kristina // Jan 18, 2010 at 23:59

  hmm låter mycket trevligt. Annars kan man ju skruva isär visa delar av hissen för att man råkar ha en multitool på sig under resa till Finlands huvudstad.

 • Jonas // Jan 25, 2010 at 22:48

  Kristina: Ja, det är ju sånt som lätt händer :)

  Alma: Kvinnoröst, förstås. Alltid kvinnoröst.

Leave a Comment