Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Sista kvällen i Oslo

oktober 15th, 2009 · 2 Comments ·

Så har då tiden sprungit framåt, det är sista kvällen i Oslo för min del och det har gått ett drygt år sen jag flyttade hit. Just nu ser jag fram mot att få landa i Stockholm igen, sätta igång med nästa uppdrag och träffa alla vänner och familj lite oftare än vad jag kunnat göra som Norge-baserad.

Apropå att flytta hem, jag var på skatteverket för två veckor sen och skrev in mig i folkbokföringen igen. Inga problem, men på blankettens fält för hur lång tid jag avsåg stanna i Sverige så var tydligen ”tills vidare” fel svar. På myndighetssvenska heter det ”permanent”. Jaja, det är ju nästan samma sak… När min också hemflyttande kollega Calle försökte skriva in sig, så blev det stopp. Han hade bara körkort med sig; inte passet. Och det var inte acceptabelt, minsann. Nejnej, ska man som svensk medborgare skriva sig i riket duger det minsann inte med en godkänd svensk legitimationshandling, utan det krävs ett pass. Frågan är om man inte kan åka till ambassaden i Oslo och hämta ut ett svenskt pass och identifiera sig med körkort. Nånstans känns det som om det finns en regel som skulle kunna behöva ses över lite…

Annars så ska det trots allt bli skönt att flytta tillbaka till lägenheten igen. Trots att jag letar efter en ny bostad, så är den gamla ganska gemytlig. För tillfället driver jag ett utrensnings- och uppröjningsprojekt, där jag kastar ut lite möbler innan jag hinner vänja mig vid dem igen. Så får jag plats till att skapa nytt. För tillfället är fokus på att fixa mysbelysning, så här i höstmörkret, för att slippa tända taklamporna. I posten ligger några paket som kanske eventuellt kan skapa den där känslan jag vill ha. Vi får se. Blir det lyckat får jag publicera lite bilder sen. Vital del i belysningspaketet är förstås belysning i mina växter – det finns inget som slår skuggorna som skapas av när en spotlights ljus filtreras genom bladverket på en grön växt.

Nu, tillbaka till en nyupphittad Leffe GW som jag missat att hitta förut. Med gotteri till.

Tags: hemma · oslo

2 responses so far ↓

Leave a Comment