Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Semester avklarad

augusti 11th, 2009 · 5 Comments ·

Nu är semestern avklarad och jag ser framåt igen.

Semestern var en blandning av släktsnyltning (både tigande och gavande), fjällvandring och slappning.

Några fina dagar i Stockholm blev det hemma hos systern + familj, i deras nya fina hus i Sollentuna. Tack vare att min bror + familj också bestämt sig för att snylta de dagarna fick jag sängplats i tvättstugan. Det gick fint, jag och torktumlaren blev riktigt bra vänner efter en stund.

Efter Stockholm passade systern + familj på att köra mig tillbaka till Norge och snyltgästa hos mig några dagar. Det blev härligt trångt i min lägenhet, speciellt som min rare systerson fick mitt sovrum för sig själv och därmed fick morbror Jonas smaka på luftmadrassen i några dagar. Men vad gör man inte för barnen… de är ju ändå vår framtid.

Därpå vankades det fjällsemester, Hemavan – Ammarnäs, med Anders och Julia. Vi hade tokröta med vädet – bara två regneftermiddagar då vi redan kommit fram till stugan. Japp, lyxvandring den här gången också, inga tält och vi köpte mycket mat på fjället. Allt för att hålla packningen lätt och fokus på vandringen. Jag har som vanligt skrivit resedagbok och hoppas plita in den på bloggen sen nån gång. Vilken dag som helst.

Och sen, tja. Nu är det jobb igen. As per usual.

Åh just det, jag agerade hotell åt herr Hellboy från Gorilla-resan. Jag fick åter ikläda mig rollen av Johnnie Mzungu. Succé som vanligt. Oslo fick höga betyg för bra indisk mat, låga poäng för den dyra maten. Så inga konstigheter, alltså. Favoritindiern heter för övrigt Aroma Tandoori och bör besökas om man passerar Frogner.

Och för övrigt har jag hittat en favoritfrisör här. På väg hem från jobbet, som till och med har öppet så länge som till 17. En raritet. Killerfeaturen är schamponering med hårbottenmassage… mmm… den kan man somna till.

Over and out.

Tags: familj · fjällvandring 2009

5 responses so far ↓

 • Malin // Aug 12, 2009 at 6:03

  Aha, du gick åt andra hållet! Hur kändes det att gå baklänges?? ;-)

 • Fru Hassmund // Aug 12, 2009 at 18:14

  Vi har skaffat en ny tvättmaskin och du kan få övernatta i vårt badrum och så får du välja alldeles själv om du vill ligga på golvet, på tvättmaskinen eller i badkaret nästa gång du kommer och hälsar på.

 • Jonas // Aug 13, 2009 at 21:23

  @Malin: Det kändes fint, men alla andra verkade gå åt andra hållet… :)

  Och lite pinsamt… vi såg faktiskt dig på avstånd, fast jag insåg inte att det var du, då. Harkel. Hoppas du kan förlåta mig.

 • Jonas // Aug 13, 2009 at 21:24

  Helenschen: Kan man få ligga på golvet under badkaret?

 • Fru Hassmund // Aug 27, 2009 at 21:03

  Självklart får du det! Då kan du ju passa på att städa därunder också när du ändå är där.

Leave a Comment