Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Flytteri flyttera

mars 5th, 2009 · No Comments ·

I måndags var det så dags att flytta. Efter att ha kommit säng sent efter vasaloppet och gått upp tidigt för att ta sig till jobbet så var det en inte fullt så fräsch Jonas som åkte till nya lägenheten och mötte upp uthyraren. En timme senare var all formalia klar och jag hade fått nycklarna till nya lägenheten. Fortfarande en tvåa, lite större, 43 kvm, balkong har tillkommit och diskmaskinen försvunnit.

Flytten, med hjälp av hyrbilen, tog tre timmar. En timme packning, en timme flyttning, en timme återlämning av bil. När jag packat allt såg drabbades jag av kluvna känslor: Åh, så skönt att det gick fort att packa. Och. Har jag inte mer grejor än så här?

Lägenheten känns lite större än den gamla, men de nya kvadraten har inte inneburit någon ny feature på extraplatsen så det spelar inte så stor roll egentligen.

Tisdagen tillbringades på jobb, jobb, jobb hos kunden och sen veckomöte med kollegorna på konsultkontoret. Hemma igen var jag tvungen att jobba lite till. Stackars mamma som skypade in insåg att jag inte riktigt hade tid att småprata och la snabbt på.

Onsdagen blev flyttstädning på kvällen, och sen den fina netlighttraditionen med rust-burgare. Rust är en restaurang (rustaurang?) som har blivit vårt stamhak. I snitt är vi nog där varannan vecka och tar en rust-burgare och öl. Speciellt när det kommer nya konsulter till Norge så planeras det in ett besök. Alla måste invigas i ritualen. Vad är det som är speciellt med rustburgaren? Det är att man inte väjer för mycket smak. Osten på är gorgonzola. Tillbehören bredvid är välkryddad potatisklyftor och vitlöksklyftor. Himmelskt gott och mättar perfekt.

Idag har jag så lämnat över nycklarna till gamla lägenheten och kom faktiskt hem i tid för att för första gången se lägenheten i dagsljus.

Helgen kommer förmodligen tillbringas delvis på Ikea. Jag måste köpa nån up-light för att råda bot på mörkret i storstugan. Torkställning. Kudde och täcke (jag sover i sovsäck för tillfälllet…). Skohylla. Lampor. Det blir nog lite att konka på på bussen.

Tags: hemma · oslo

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment