Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Lägenhetsbyte

januari 26th, 2009 · 2 Comments ·

Jaha, det verkar som om det är dags att byta lägenhet. Det kom lite oväntat för mig, men förra veckan ringde mäklaren och berättade att lägenhetsägaren blivit uppsagd från kontoret i USA (finanskrisen) och skulle komma hem i februari. Så mäklaren undrade om jag kunde tänka mig att flytta om han hittade en alternativ, liknande, lägenhet åt mig. Och tja, jag har ju visserligen trivts oerhört bra i den här lägenheten, men det jag vill ju inte jävlas med ägaren helt i onödan. Så jag lät mäklaren börja titta runt efter alternativa lyor.

I torsdags hörde mäklaren av sig igen med ett objekt med visning samma dag. Vi åkte dit och tittade och sen gjorde jag en snabb plus-minus-lista:

+ balkong i sydvästläge

+ större

+ garageplats (bra för gäster med ev bil)

+ fräschare

+ tusen spänn mindre i hyra

– ingen diskmaskin

– mindre kyl/frys

– längre till jobbet (sisådär fem-tio minuters promenad extra)

– längre till affären

Summan av listan blev att jag tackade ja till att byta lägenhet, under förutsättning att ägaren till den lägenheten kunde tänka sig att byta ut tjock-tvn mot en platt-tv (jag vill ju ha nytta av mitt ps3…). Inga problem. Nu ska jag träffa ägaren på onsdag för en slutlig inspektion och godkännande av lägenhet och hyresgäst. Förmodat flytt skiftet februari/mars.

Tags: hemma · oslo

2 responses so far ↓

  • Martin B // Feb 1, 2009 at 23:52

    På väg hemåt de närmaste veckorna/helgerna? I Linköping har spexet premiär på lördag, som vanligt mycket sevärt…gå in på http://www.studentspex.se för info om föreställningstider och biljetter.

  • Jonas // Feb 15, 2009 at 19:12

    Martin: Sorry för det sena svaret, ditt svar hade blivit markerat som spam… :)

    Ser inte ut som om jag är på väg mot Linköping närmaste tiden, men jag ska ha det i åtanke!

    Personer som var på premiären säger att den var mycket bra.

Leave a Comment