Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Mot en digital framtid

januari 5th, 2009 · 1 Comment ·

Ikväll var jag och Calle ute på vår vanliga löprunda, för första gången tillsammans efter juluppehållet. Calle tränar mot Stockholm Marathon, jag okynnesspringer i största allmänhet. Kanske mest för att man blir så skönt trött i kroppen efteråt.

Med mig på löprundan hade jag min nya gadget iPod Touch med tillhörande nike+ sensor. Sensorn sätts på skon och skickar sen data trådlös upp till ipoden om hur jag rört mig. På ett finurligt sätt kan jag sen lägga upp allt på nätet till allmän beskådan.

Efter att ha sagt hejdå till Calle utanför porten så gick jag mot dörren för att låsa upp. När jag fipplade med nycklar plingade det till i ipodlurarna. Nytt mail. Ipoden hade kopplat upp sig mot mitt nätverk, tvärs genom ytterdörren och laddat hem nya mail. Här fick jag en aha-upplevelse och kände starkt att jag var på väg in i framtiden. Det är oerhört coolt när alla prylar börjar prata med varandra. Nu väntar jag på bara på allt blir rfid-taggat så att man kan interagera med allt.

Jonas Lincoln, på väg in i framtiden alltså.

Tags: oslo · prylar

1 response so far ↓

Leave a Comment