Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Finns det hjärtevän

december 14th, 2008 · 4 Comments ·

Jag har varit i Stockholm i helgen. Flög från Oslo på lördagsmorgonen och plockades upp från Arlanda av föräldrarna och sen åkte vi in till Solna Kyrka för att förbereda fika och annat praktiskt.

Oliver Karl Nicklas döptes i god (men förkyld) ordning, med en bra barnvänlig präst som gav alla närvarande barn chansen att se och vara med ordentligt. Efter detta så blev det tårtor i smörgås- och smaskformat som speedade brorsönerna till max. Efter att ha klättrat runt på allt och alla blev jag ilurad av brorsan att ta dem med ut på kyrkogården för att läsa på gravstenar – något av en favoritsysselsättning tydligen. Jag fick reda ut skillnaden mellan skattkistor och kistor man begraver människor i och efter det var pojkarna nöjda med att få reda på vem som låg var och hur länge de varit döda. Passerade Olov Svedelids grav på vägen.

Efter fikat åkte jag in till stan med Lundafamiljen och vi fikade med lussebullar i Nationalmuseumlobbyn. Sen en promenad ut på Skeppsholmen för att beundra Af Chapman och Stockholms alla ljus. Det blev många frågor om Vasa-skeppet, en brorsönsk intressepeak för tillfället. Under bron på väg ut till Skeppsholmen passerade ett luciatåg i kajakform med ljus, lucia och stjärngossar. Härligt!

Pojkarnas sockerenergi tog slut nånstans på väg tillbaka till restaurangen i Gallerian, men efter en heroisk insats orkade de gå själva hela vägen. Sen var de så trötta att de knappt orkade lyssna på historier om dinosaurier som Hannas kursare Karin läste. Det blev inte så mycket ätit för den delen heller, men mammas löften om pepparkakor till efterrätt lockade in några makaroner i alla fall.

Kvällen tillbringade jag hos Mathias och Cici. Vi umgicks kring juicepressen och barskåpet och diverse spel in på bara småtimmarna.

På söndagen åkte jag, M & C in till stan för brunch på Drottninggatan, ”Kaffe med mjölk”. En amerikansk brunch där det krispiga baconet stod ut, den tråkiga äggröran och den oengagerade personalen sänkte brunchen till en icke-godkänt nivå. Men så kom räddningen i form av amerikansk pannkaka med glass, choklad och jordgubbar. Den var tokigt god och la sig som en sten i magen.

Mätta och belåtna skildes vi åt och jag gick på en personlig shoppingspree och köpte bärbar hårddisk och en iPod Touch. Må kreditkort förbannas… Mötte upp Sandra på Espressohouse, precis som förra veckan, och diskuterade jullåtar i säkert en timme.

Hjärtevän? Jepp. Under groggandet hos Mathias kläckte jag ett nytt uttryck: ”Finns det härtevän finns det stjärtevän”. Rommen gör underverk för kreativiteten.

Tags: familj · fest · hemma

4 responses so far ↓

 • Fru Hassmund // Dec 15, 2008 at 18:34

  Bah – vad besviken jag blev. Av rubriken att döma hoppades jag att du skulle berätta om en nyfunnen kärlek, men inte då.

 • Jonas // Dec 19, 2008 at 13:51

  Det kanske inte skulle hamna på bloggen…

 • Fru Hassmund // Jan 3, 2009 at 12:21

  Tråkmåns!
  Fast det går lika bra att ringa eller maila till mig och berätta om senaste skvallret…

 • Hellboy // Jan 28, 2009 at 22:11

  ni e för roliga, köp en tripp till tiveden, sänk några romdjävlar med Hellboy så kanske det blir fler be-röv-ade ord.

Leave a Comment