Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Officially here

november 12th, 2008 · 1 Comment ·

Sådärja! Idag fick jag ett brev från Skatteetaten (Skattemyndigheten i Norge, illiterata läsare där) med ett personnummer i! Precis som i Sverige måste man ha ett personnummer för att existera i Norge. Inget personnummer, inget skattekort. Inget skattekort, betala 50% i skatt på lönen. Inget personnummer, inget bankkonto. Ja, ni fattar. Så nu kan jag börja åtgärda min ekonomiska situation :) Likviditeten blir, precis som hos Carnegie, lidande när man byter land och inte får lön…

Annars är det lite segt på dagarna på kontoret, har inte kommit ut på nåt riktigt uppdrag ännu. Jag pysslar med sälj och rekrytering, samt kontorstomtar i största allmänhet. Fixar post, smågrejor och annat pyssel som krävs för att driva företag. Idag blev det skumpa på kontoret för att fira ett sälj, en inlämnad offert, en seger över Posten och allmän brahet. En trevlig avslutning på onsdagen.

I helgen var jag hemma i Köping och firade fars dag och fars fölsedag, samt träffade övriga familjen inklusive min bipoläre (humörsvängningar, humörsvängningar) systerson Oliver. Mycket trevligt, även om Köpingsvädret lämnade lite övrigt att önska. På vägen hem med SJ stannade vi 20 minuter i Karlstad, där jag passade på att sträcka på benen och handla godis på Pressbyrån. Det visade sig att Pressbyrån vid Karlstad station har VÄRLDENS FÄRSKASTE Haribo-persikor. Tokigt mummiga.

Tags: familj · jobb · oslo · resor

1 response so far ↓

  • Fru Hassmund // Nov 13, 2008 at 20:22

    Grattis! Nu är du officiellt norrman. Skönt för dig att slippa gömma dig med de andra asylsökarna längre och kunna visa dig bland folk och få betala skatt och annat skojsigt.

    Själv har jag ett danskt personnummer efter en termin som utbytesstudent på Handelshöjskolen i Köbenhavn. Tvingades att folkbokföra mig där också (man måste göra det om man bor i ett annat nordiskt land i mer än 3 mån. , har jag för mig att det var – i alla fall år 2002). Detta ställde till med problem med eftersändning av post då det tog tid att ändra i folkbokföringen till den svenska adressen igen – stod länge registrerad som utvandrad, vilket kändes lite märkligt. Fick vid hemkomsten även fylla i en blankett om orsak till flytten till Sverige – doh, jag är svensk och bor här typ (fanns dock inget sådant alternativ att kryssa i). Men jag slapp i alla fall att betala skatt då jag inte jobbade något där utan bara pluggade, men fick ändå totalt meningslösa brev från danska Skatteverket med 0 kr på.

    Nåväl, byråkratin kan ju få en att skratta åt eländet emellanåt.

Leave a Comment