Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Til topps, bestefar!

november 3rd, 2008 · No Comments ·

Wunderbar! I helgen tog jag en tur upp till Holmenkollen. Det är inte så avancerat som det låter; man sätter sig bara på tunnelbanan/trikken, linje 1 mot Frognerseteren, åker i cirka 20-25 minuter långsamt uppför berget och kliver av vid stationen strax nedanför den gamla hoppbacken. Det är en grym feature med Oslo, att man kan åka tunnelbana rakt ut i naturen.

Holmenkollens stora backe håller på att rivas för att göra plats för en ny backe till skid-VM 2011, som Oslo ska arrangera. Därför är hoppet lite mer … svårhoppat för tillfället. Men den ambitiöse backhopparen löser det säkert. Passar kanske bättre för basejumping nu? Jag gick från Holmenkollen tvärs över berget (det är inte så långt som det låter, några kilometer) och kom till Frognerseteren, slutstationen på trikken. Där går det massor av spår och stigar in i Nordmarka. Jag såg några entusiaster på trikken som hade skidor med sig, men jag tyckte att det var lite väl snösnålt för att göra ett försök redan den här helgen. Efter nästa snöfall så…

Jag rekade i alla fall hur man kan gå från Frognerseteren till Sognsvann, en tur på 6 km genom Nordmarka. Och Sognsvann råkar dessutom vara slutstationen på en annan tunnelbanegren. Klockrent.

(Se till att klicka på bilderna, den här bloggeriprogramvaran croppade förhandsgranskningsbilderna på ett fult sätt. Och, ser jag, nu är det dags att uppgradera programvaran. Igen. Oftare än jag byter kalsonger. )

Tags: foto · oslo

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment