Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Touchdown!

oktober 2nd, 2008 · No Comments ·

I tisdags kväll emigrerade jag till Norge! Calle och jag möttes på Arlanda och tog flyget (enkelbiljett!) till Gardemoen. Allt gick snabbt på flygplatsen och vi plockade ut pengar vid en bankomat (mini-bank), men där gick det inte lika snabbt. Varför? Jo, tre (3) turister frågade mig om hur man gick tillväga, ville ha instruktioner och var allmänt vilsna. Jag fick till och med reda på koden av en turist… det slutade med att Calle nästan fick släpa iväg mig för att vi skulle komma bort nån gång. Så funkar det inte som konsult i Oslo ser jag en framtid som turistguide!

Oslo hälsade oss med regn och 6 grader ”varmt”. Vi tog flytoget till Oslo Sentral, där Calles väska separerade i två delar – väska och handtag. Några snabba ingenjörsmässiga trix och en välriktad spark senare fick vi ihop delarna hjälpligt. Tog en taxi till vårt temporära boende i en företagslägenhet ungefär vid Majorstuen, en redigt stor trea. Vi stupade trötta i sängs.

På onsdagsmorgonen promenerade vi in till kontoret. Två observationer: Norrmän cyklar på trottoarer. Om det jobbar en väldigt morgontrött tjej på 7-11, repetera orden ”kaffe OCH bagel” mer än tre gånger för att se till att det förstås. Så, slut på visdomsord för den här gången!

Till sen lunsj provade vi lyckan med den Osloska kollektivtrafiken och tog t-banan (Oslo har sex linjer!) till Skatteverket för att i god ordning anmäla inflytt och skaffa skattekort. Där pratade vi med oväntat många svenskar (krångliga blanketter förenar!) i samma situation som vi – och dessutom dök en okänd tjej upp och sa ”Jobbar ni på Netlight?”. Calle och jag tänkte att vår ankomst var väl omskriven i pressen… men det visade sig vara Linus (tredje konsulten i gänget, på plats i Norge sen ett halvår tillbaka, nyanställd hos oss) flickvän som kände igen min Netlightväska. En liten värld!

På kvällen möttes alla Netlightkonsulter upp, även Nina som var i Oslo på besök för att hålla några intervjuer och Jonas och Anders som veckopendlar. Vi gick till ett mycket trevligt tapas-ställe (tapas igen!) och firade Netlight A/S officiella första arbetsdag och Linus välkommen till firman.

Tags: mat · oslo · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment