Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

One night in Paris

september 24th, 2008 · 1 Comment ·

Det finns få tillfällen då jag känner mig så kluven som när jag strosar hem från kemtvätten med den senaste batchen skjortor nytvättade och -strukna i handen. Dels en känsla av enorm nöjdhet att slippa mödan med att stryk skjortuslingarna, dels den lutherska/janteiska känslan av ”vad är det här för lyx, du är ju frisk och kan stryka skjortorna själv. Slappo”.

Annars händer det rätt så mycket just nu. I helgen var det konferens med superstar-tema med jobbet. Vi inledde, i full superstarmundering (många 80-talsrockare) med konferensen i Stockholm i några timmar. Tog därefter buss till Bromma där ett chartrat plan väntade, destination okänt. När efter några timmar var dags att gå ner, fortfarande oklart var, var det några skarpögda som såg Eiffeltornet – Paris! Upp på bussar, in till centrala Paris och Place de la Concorde. Vi fluktade lite på Eiffeltornet (fortfarande i superstarutstyrsel, väckte lite uppmärksamhet), sen tog vi på oss rullskridskor och kryssade fram genom Paristrafiken till triumfbågen (lätt vansinnigt). Där ville bland annat en fet fransman bli fotade tillsammans med mig och min peruk framför triumfbågen – skönt att kunna bli en turistattraktion i sig.

Sen körde vi lite Netlight-spex vid triumfbågen tills några sura franska snutar körde bort oss och det var dags att dra iväg i bussarna igen, till området runt Notre Dame. Vi tog en snabbflukt på utsidan och gick sen in på ett Creperie och fick oss två st galettes/crepes till middag. På restaurangen insåg vi att de körde Madonna i högtalarna hela tiden, i handen höll vi instruktioner för boendet med anvisningar för hur man skulle ta sig från Stade de France till hotellet… vi la ihop två och två och kom fram till att det skulle bli Madonna-konsert för oss (och många tusen andra)! Ut med Metron till Stade de France och sen var det Madonna för hela slanten. Bra show, många låtar från senaste albumet gjorde att man inte hängde med så mycket. Men en schysst upplevelse, på det stora taget.

Söndagen erbjöd mer konferensande på en ombyggd pråm på Seine, lunch och sen bussade vi iväg till Montmarte och Sacre Coeur för lite fri hopp-och-lek i en dryg timme. Till sist åkte vi iväg till Charles De Gaulle och flyget hem.

En mycket bra helg!

Tags: resor

1 response so far ↓

  • kaboing // Sep 25, 2008 at 22:36

    Justja, glömde att vi käkade marinerade grodlår. Inte särskilt fantastiskt, men inte särskilt äckligt heller. Smakade mest marinad och lämnade ett konstigt konsistensminne på tungan.

Leave a Comment