Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Tisdag 22/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · No Comments ·

Uppstigning 06.0, frukost 06.15 och avfärd 07.00 i två minibusstaxis för transport till Entebbe och besök på en schimpansreservatö. Vi åkte genom Kampala i morgontrafiken, passerade flygplatsen och kom ner till hamnen i god tid. Där väntade en långbåt som tog oss över Victoriasjön till Ngamba Island.
En guide berättade om stället, vi tog en kaffe och tittade på matningen av schimpanserna. En flock på 40 apor fick avokados, gurka och annat medans vi stod på träplattformare och fotade. Ett redigt stängsel skilde oss åt. Lunchmackor och sen väntan på tillbakatransport.
Hemresan kändes lång, många satt och sov på båten. Mycket alger/algblomning i vattnet. Vi kom tillbaka till Entebbe lite tidigare än beräknat, väntade på taximinibussar i skuggan. Några apor kom hoppandes i träden och lekte med turisterna. Mycket photogenique.
Taxi tillbaka till Red Chili. Middagsplaner stöttes och blöttes, vi tog en mellamålshamburgare och fräschade till oss lite. Två fulla minibussar åkte till Garden City Center, ett synnerligen vitt upper class köpcenter. Käkade på Spur, de har den kontinental meny. Proffsigt initialt bemötande, men fixade som vanligt inte ett stort sällskap. Efter käket gick vi till ett kaffeställe som egentligen skulle stänga, men vi lyckades få dem att hålla köpcentret öppet för oss i ytterligare 45 minuter. Genomvitt.
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment