Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Söndag 27/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · 4 Comments ·

Uppstigning alldeles för tidigt i förhållande till i förhållande till sänggåendet…
Sista frukosten vid bussarna, packade ut allt och gjorde resepackning. Ett lojt gäng fick ihop alla prylar, tömde (återigen) (delvis) lost&found-lådorna under Kristinas auktionerande. Vi satt i skuggan och väntade på att bussarna skulle fara vidare mot Nairobi. Gruppfoto framför bussen.
Kramkalas när bussarna gav sig av, sen samlades vi i baren och väntade på skjutsen till Entebbe. Den dök upp i god tid före vi skulle åka, tyvärr var bussen bara dimensionerad för folket och inte för packningen. Efter att ha försökt packa på ett ganska farligt sätt så övertalade vi dem att skicka efter en minibuss till. En timme senare kom den fram, vi kunde flytta över en del packning till minibussen och sen åkte vi mot Entebbes flygplats.
Mathias och jag gled genom alla kontroller och incheckningar så fort att vi började fundera på om vi missat nån viktig detalj, typ att checka in väskorna. Men det hade vi inte.
Vi gick runt i flygplatsen och njöt av luftkonditioneringen, tog en sista flukt på prime-souvenirerna, spenderade våra sista shilling på varma mackor. Då fick vi höra att Jennie sumpat passet i skjutsen och inte fick följa med hem. Trist! Hon fick hjälp att ta sig in till Uganda och fick sen tillbaka passet senare…
Vi boardade planet mot Addis Abeba, jag gick igenom lite Maclaurin-utvecklingar med AK, landade, hade fyra timmar att fördriva. Efter ett varv bland butikerna slog vi oss ner på det bekväma stengolvet och spelade kortspel resten av tiden. Boardade flighten mot Rom/Stockholm vid midnatt, somnade direkt och sov gott hela vägen. Det visade sig vara ett genidrag att stoppa in kudden i huvan på tröjan, man hade med sig kudden hur man än vände och vred på sig. Mellanlanding i Rom, lyfte mot Arlanda sjutiden. Vi gjorde en fantastiskt fin inflygning över Stockholm, trodde ett tag att vi var på väg mot Bromma, men landade säkert på Arlanda.
Enkelt genom passkontroll och sen fick vi vänta rätt länge på alla väskor. Kramkalas vid bagagebanden, de flesta skulle till Arlanda Express och jag avvek mot flygbussarna för en tripp in mot Frösunda och lunch med höggravid syster och medhavande svåger.
Föregående inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

4 responses so far ↓

 • Hellborg // Aug 10, 2008 at 22:05

  Ser fram emot att läsa mer om Johnny Mzungus äventyr i afrika.

 • kaboing // Aug 11, 2008 at 20:24

  Åh, Johnnies upplevelser på turnén tror jag bäst stannar i Afrika. Hette den inte Enjoy the Silence Tour, förresten? :)

 • Hellboy // Aug 11, 2008 at 21:26

  Måste säga att det var riktigt trevligt att läsa din resedagbok! Verkar som Johnnys crew får berätta för världen om vad som egentligen hände i afrikat…

 • kaboing // Aug 11, 2008 at 21:28

  Jag finner det extremt upplyftande att du ändrat din signatur :)

Leave a Comment