Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Onsdag 23/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · 1 Comment ·

Sovmorgon, gick upp och åt frukost kl 9, Ett gäng samlade ihop sig för att åkte och shoppa souvenirer inne i stan. Jag gick och beställde en minibuss i receptionen, sen fick vi vänta… och vänta. När vi väntat i över en timme sket vi i det ”five minutes, promise”, och gick ner till vägen. Stoppade en lokal självmordspendlarminibuss, förhandlade om priset och tryckte in åtta svenskar till.
När vi passerade genom centrum insåg vi att vi var på mot fel Craft Village, så vi hoppade av och promenerade kilometern tillbaka, förbi bland annat parlamentet. Craft Village låg vid nationalteatern och kändis extremt tillrättalagd, ståndinnehavarna var inte hantverkarna själva. Köpte inget, Mathias köpte några örhängen. M och V började bli hungriga, splittade gänget och vi gick till Nandos för kycklingpita och inte tillräckligt stark sås.
Studera trafiken utanför för att se hur man får tag på en Mutate. En inkastare vid skjutdörren ropade ut rutten, vi hade ingen koll och ropade ”Red Chili” tillbaka tills vi fick napp. Inga problem att åka med, det kändes väldigt tryggt.
På campingen läste vi lite och kollapsade sedan i en eftermiddagslur i några timmar. Andra shoppinggänget kom tillbaka och gjorde sammalunda. Vicke drog iväg med Anders och Veronica för att shoppa frukost på Shoprite, och i Victors fall, gelégodis. När de kom tillbaka var vi klara för att åka in till Garden City för bowling och käk. Tog en mutate igen.
På Garden försökte vi fråga oss fram till bowlingen, men det är lite komplicerat när man förste måste förklara konceptet bowling… Vi hittade fram till slut för att se att det var upptaget av seriespel.
Vi knatade iväg till en indisk restaurang på taket av Garden. Lyxigt och otroligt gott, kanske den bästa indier jag varit på.
När vi käkat färdigt gick till bowlingen, körde två rundor med tveksam spelkvalitet. Taxi hem igen till Red Chili.
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

1 response so far ↓

  • Hellborg // Aug 11, 2008 at 21:19

    Nandos…fan det missade jag. Det var en klar favorit vid senaste afrikabesöket

Leave a Comment