Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Lördag 26/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · 1 Comment ·

Vi vaknade upp till en dag helt ofylld på planer. Efter att ha degat rent lite på campingen, lyssnat på folk som försökt organisera diverse kajakturer, atv-körning, bungee, etc, segade vi ytterligare en stund. Hellboy och Kristina drog ihop ett gäng för att åka in till Jinja, vi hängde på. Gick ut till ”stora” vägen för att få tag på en mutate, misslyckades men fick iaf skjuts med en raftinglastbil in till Jinja.
Jinja är lika småsunkig sin alla andra afrikanska småstäder, men hade iaf ett rikt assortement av supermarkets. Fyndade 15×10 cl sprit på påse, lagom groggstorlek. Nästa mission var att hitta en bra present till chaufförerna. Knatade in på en järnvaruhandel och försökte köpa två rediga fasta nycklar, men tjejen som stod där hade inte koll på nåt och vi fick vänta på ägaren i 20 minuter. Han tipsade om en bakgata där det var möjligt att gravera nycklarna. Vi gick dit, blev hänvisade en gång till och hittade sen en snubbe som blev överlycklig över att få slå in några bokstäver (mot bra betalning) i nycklarna. Medan vi dealade kom det in ett härligt åskväder, vi gick och hamnade under tiden på en restaurang.
Efter lunch hämtade vi upp nycklarna (kvalitet sådär), handlade mat, tittade på lokal marknad, försökte få en taxi hem. Prutade snålt mycket på taxin och åkte tillbaka till Bujagali. Soft stämning i den heta solen, tog en öl och gaggade lite medans vi väntade på att buss-städningen skulle dra igång.
Taklagen slapp städa och fick en välförtjänt taklagsfest med prima vy över vårt städande. Kastade ut allt ur bussen, torkade av dammet och sanden hjälpligt, fyllde lost&found-lådorna med allköns bråte, hittade lite borttappade saker, drack öl, tjötade med dem på taket, svettades, umgicks, förberedde inför avslutningsfesten, suschade, piffade och så.
Avslutningsfest på restaurangen Black Lantern, buffé. Hög stämning, väldans trevligt. 2 presentkort lottades ut, vann tyvärr inget av dem. Festen fortsatte vid bussarna, allsång med nästan alla melodifestivalnummer sen 80-talet… ett och annat raj-raj fick vi till också, och jag på provade att grogga på alkogel… funkade faktiskt.
När det var dags att vara tyst vid bussarna drog vi vidare till barområdet och sofforna. Kom i säng nån gång efter tre. Mycket lyckad fest.
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

1 response so far ↓

Leave a Comment