Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Lördag 19/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · 1 Comment ·

Mycket kall natt, under 15 grader. Uppstigning kl 6 i mörker för att komma i väg i tid mot Queen Elizabeth National Park. Avfärd strax efter 7.
Härlig bussresa genom genuint afrikanskt landskap. Mer skog, inte lika uppodlat som Rwanda. Riggade upp time-lapse-utrustning i fronten, blev fina filmer (och tog nästan slut på batterier…).
Satt fram hos chaffisen Daniel större delen av resan, musik och annat. Punka på höger inner back efter några timmar, men vi bestämde att åka vidare ändå.
Vid halv tolv nådde vi nationalparken, och vi hoppade upp på taket allesammans. Längs vägen mot lodgen och lunch såg vi waterbucks, babianer, elefant, flodhäst, green monkeys och mängder med vårtsvin. Mysigt! 25 grader och det kändes kallt i fartvinden.
Vid lodgen gick vårtsvin runt själva. Ett svin passade på att norpa en brödpåse…
Vi hoppade upp på busstaket och skumpade ut från campen. Planen var en kort tur för att hinna med en kvällstur på kanalen mellan Lake Edward och Lake George. Vi såg lite av vårtsvin och waterbucks, tills vi såg en majestätisk elefanthanne mitt på vägen. När vi körde närmare vände han sig om och såg aggressiv ut. Vi ville fort förbi för att komma till båten, han tänkte inte flytta på sig. Det blev en viljornas kamp. Han viftade på öronen, slängde med snabeln, krafsade med foten, urinerade i ilska. Vi tände helljus, körde framåt, backade, brummade. Fortfarande oavgjort. Till slut backade vi undan ytterligare, varpå hannen ansåg sig vinna och klev sen undan. Coolt.
Vi brände ner till ”kajen” för en båttripp. Såg buffel, krokodil, flodhäst, elefant. Massor av fågel, örnar, pelikaner, storkar, hägrar.
Tillbaka till campen, en öl i baren innan middagen (sen, ris kokar inte så bra på hög höjd) och sen blev det en retur till baren efter middag för öl och kvalitetsklosetter.
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

1 response so far ↓

  • Fru Hassmund // Aug 23, 2008 at 19:26

    Låter som en häftig kamp mot elefanten. Ibland är det lugnast att låta motståndaren vinna…

Leave a Comment