Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Fredag 25/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · No Comments ·

Stora raftingdagen!
Ett piggt gäng vaknade på taket och förberedde sig för rafting. Badkläder på, ombyte i ryggsäck, sololja på.
Företaget hämtade oss med lastbilar och körde in oss till baslägret/backpackerhostelet. Skrev på den vanliga ”vi tar inget ansvar för om du dör”-lappen, käkade en förvånansvärt bra frukost och väntade sen in några från Kampala. Snabb genomgång, provade ut flytväst och hjälm, körde min vanliga glasögon-snöre-specialare.
Lastbilades till nedanför dammen vid isättningsplatsen. 7 pers/flotte; M, V, jag, AK, Eva, Mattias & Maria. Vår guide hette Paulo. Varmt i vattnet, mulet med inslag av solsken. Körde de vanliga genomgångarna med kommandon, paddling, etc.
Slö paddling i början, sen började forsarna. Skön adrenalinkick. Totalt 12 stora forsar varav fem stycken grade 5, flippade i tre av dem. Slog upp den stukade tummen, skrubbsår på knäna, bröt en tånagel, blåsor, etc. Vi hetsade vår guide att köra tuffa vägar genom forsarna och tufft blev det. Ett parti i mitten hände det inte mycket, lite tråkigt att bara paddla på. Fin avslutning med en redig fors där guiden (enbart) föll av; han klättrade upp igen och sen flippade vi i sista forsen. Härligt!
När vi var klara klättrade vi uppför den leriga slänten till väntande bilar, bytte om och åkte sen tillbaka till campen för en skön bbq och öl. Alla mycket möra i kropp och sinne. Vi fluktade på raftingfilmen i baren, gick sen och la mig tidigt (igen).
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment