Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Torsdag 10/7 – 2008

augusti 5th, 2008 · No Comments ·

Landningen oerhört hård, härligt. 2 timmar stopp i Addis på en meningslös flygplats. I någon spännande etiopisk byråkrati fick man innan boarding lämna fram boardingpasset för att få en svart prick i det. Oklart varför. Vi boardade planet och flög mot Kigali. Mathias spottade Victoriasjön från fönsterplats. Vi satt tillsammans och kunde återuppta den klassiska traditionen att… ehh… mäta flygstolsbätet mot stolen framför.
Till slut landade vi i Kigali och vi möttes av soldis och 25 grader. Inga problem genom passkontrollen (jag kan fortfarande passnumret utantill) och väskorna kom som de skulle, till skillnad från bussarna. Medans vi väntade passade vi på att växla lite, men det gick inte att köpa vatten där.
Till slut kom en buss som skeppade oss till ett hotell, La Palisse. Där stod en blek Trisse och väntade. Vi började organisera oss, Vicke hjälpte till med mat och jag och M köpte vatten. Sen blev det käk ,lite förhållningsorder och snabbdisk (praktiskt med papperstallrikar). Efter lunch blev det öl vid poolen i väntan på mer info.
Anders och Daniel körde all info om resan vid poolkanten. Ungefär samma regler som förra gången. Det visade sig att ungefär hälften är gamla pinkare…
Efter infon utbröt Den Stora Organisationen i bussen och det packades upp, packades, packades om i en timme. Sen försvann folk åt olika håll, några skulle lyssna på föredrag i folkmordscentret, andra till centrum för att käka. Vi beställde väl en fem-sex taxis till hotellet och det tog bara nån timme för alla att komma i väg.
Vi var sista taxin mot restaurang La Republika. Färden dit var klassiskt afrikansk med dubbelomkörning, möte med scootrar var som, etc. Kostnad 6 500 RFr, en 65 spänn. På restaurangen hade de andra pinkarna satt sig tillsammans och beställt. Jag, V&M och en snubbe, Per, tog ett eget bord. Mkt humana priser. Jag beställde kött med grillad motake, ngn form av banan. När maten kom visade sig motaken smaka precis som potatis, fast i bananform. Spännande sås till, stark så att det brände i munnen. Till efterrätt tog vi in en kanongod fruktsallad. Vicke fegade ur och skyllde på magrisken.
Tog en svarttaxi hem (7 000 RFr) och installerade oss på taket. Jag gick från lakan till sovsäck till frysa på någon timme.
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment