Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Man borde bo på Söder

juni 30th, 2008 · 6 Comments ·

Idag kastade kontoret loss från sina skacklar a lá Monty Pythons Meaning of Life och seglade iväg, rakt in i tidernas oväder. Det rann ner floder längs med fönstren. Folk som varit otaktiska att äta lunch ute på stan kom in som mycket blöta katter. Men jag tror inte att kontoret egentligen seglade på världshaven utan snarare rakt in en biltvätt. Wash, rinse, repeat.

Men varför borde man på Söder? Jo, där kan man ställa ut kassen med pant och lodisarna plockar upp den på fem röda… här på överklass-Kungsholmen måste man släpa med sig skiten till ICA själv. Och på köpet få nån slags skamkänslor på vägen; ”mhm, han släpar på burkar, japp. Säkert plockade ur soptunnor. Japp. Untermensch. Japp. ”.

Tags: joråsåatt

6 responses so far ↓

 • Fru Hassmund // Jul 1, 2008 at 17:51

  Dagens i-landsproblem …

  Du måste ju ha någon form av förklädnad – typ klä ut dig till jultomte och lägga burkarna i en tygsäck och ta med den till ICA. Lite suspekt mitt i sommaren kanske. Finns en risk att det väcker mer uppmärksamhet än att bara gå omkring med en plastpåse med burkar i.

  Eller så kan du ju ta med påsen nästa gång du åker tunnelbana och lämna till nån stackars uteliggare du möter på vägen.

  Eller så kan du skita i vad folk tycker och tänka på vilken god gärning du gör som pantar burkarna istället för att slänga dem i soporna. På vissa ställen kan man ju t.o.m. skänka pantpengarna till en välgörenhetsorganisation genom en särskild knapp.

 • Alma // Jul 1, 2008 at 21:58

  Kom att tänka på den söndagmorgon när vi rensade kollektivet efter en vild festnatt och Daniel gav hela sopsäcken med pantburk till en skäggig man på Stora Torget. Han blev förvånad, och glad.

 • Din Bror // Jul 3, 2008 at 9:14

  Förlåt alla Rydskids för att vi skrämde bort er! Kom tillbaka och hämta mina pantburkar (de ligger i metallfacket i soptunnan).

 • kaboing // Jul 3, 2008 at 20:38

  Fröken Höger: Ha! Skänka bort de surt förvärvade slantarna? Nänä.

 • kaboing // Jul 3, 2008 at 20:38

  Alma: Kan tänka mig det, kan tänka mig det. Ville han gifta sig med dig?

 • kaboing // Jul 3, 2008 at 20:39

  Buffe: Om du skulle ta och uppfostra din söner att göra rätt för sig? De måste ju vara lagom gamla att köpa glass för panten nu. Kanske lite trixigt att nå upp till automaten, men de borde kunna charma vilken gammal tant som helst att göra det åt dem.

Leave a Comment