Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Tour de Skåne

augusti 11th, 2007 · No Comments ·

Arbetslägret i Lund tog paus i torsdags kväll och avslutades med en burgare och öl på Bishop’s Arms. Slavdrivarna for norrut på fredagen för att ta hand om sina barn och jag for söderut till Malmö för att träffa Mathias.

Vi dumpade mina prylar och for raskt vidare till Köpenhamn över Öresundsbron. Eller ja, vi kom bara till Kastrup. Sen blev det signalfel. Vi klev ner på perrongen och vidare upp till flygplatsen för att reka lite bussar och taxis och alla möjliga vidareresealternativ. 20 minuter senare hade vi sett allt vi behövde se och gick ner till tågen igen i förhoppning om snar avfärd – och se, ett tåg mot Köpenhamn rullade in, så vi hoppade in. Tills vi insåg att alla andra hoppade ut. Det blev inget med det tåget heller, så det blev lokalbuss in till Rådhusplatsen. Vi fick iaf uppleva en fin del av Amager och en dåligt luftkonditionerad buss.

Magarna kurrade och vi gick in på BK i panik för att få lite mat i oss. Där insåg vi att alla finlands scouter samlats av nån outgrundlig anledning. Oh well, vi blev iaf mätta, om än inte så belåtna. Sen promenerade vi Ströget och vek nog in på alla klädbutiker vi hittade. Utdelningen blev mager, jag fick åt mig en skjorta (på 40% rea!) och Mathias en t-shirt.  Det blev iaf en öl på ett utekafé i stillheten på en tvärgata till Ströget och turistskockarna.

Tillbaka i Malmö mötte vi upp de övriga i possen (Johan, Victor & Birgitta) och käkade indiskt. Mycket smaskigt, utklassade enkelt vår lunchindier vid Odenplan i Stockholm. Efter middagen gick vi dästa över Möllan och rundade av på Metro med lite öl. Jag räknade raskt ut att jag enkelt kommit in i semesteralkisvanorna igen. Gött.

Tags: fest · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment