Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Midsommar

juni 24th, 2007 · No Comments ·

Årets midsommarafton tillbringades på Mathias torp utanför Karlskoga. Arbetskläder stod på utrustningslistan, och arbetade gjorde vi i regnet som föll både tätt och vått. Vi krattade ruttnande gräs från gräsmattor, lagade trimmer, trimmade, krattade gräs. Lina fick SpecialInstruktion på Traktor och Slåtter och kom åtminstone 3/4-delar av vägen innan slåtteraggregatet packade ihop. Under tiden försökte jag och Mathias springa igång en hemmabyggd moppe, men vi blev bara omkörda av Johan på åkergräsklippare.

Mathias hade tagit med sig dragspel och gitarr till stugan; jag kompletterade med ukulele och notböcker. På eftermiddagen jammade vi loss med varierande dåligt resultat. Jag har toksvårt att hantera ett hederligt knappdragspel. När vi delade broderligt på bälgaspelet (jag tog basdelen, Mathias diskanten) fick vi i alla fall till några låtar gemensamt.

Det blev sill, dill, gräslök, gräddfil, potatis, köttbullar, sällskapsspel och mer strängplinkande in på sena natten.  Mathias dominerade in ”Otis Redding” som svar på en Genifråga; jag drog ner gapande hakor med ”Algots” från ingenstans på en fråga.

Några usla ordvitsar föddes även under kvällen. Håll till godo:

”Rom bryggdes inte på en dag.”

”Skicklig tennisspelande orm? Sir Väs.”

Tags: joråsåatt · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment