Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Räntechock (nä, knappast)

juni 20th, 2007 · No Comments ·

Riksbanken höjde som väntat räntan idag. Då väntar jag på SBABs mail som brukar komma som ett brev på posten. Den här höjningen … räknar lite … kommer inte fullt att äta upp min senaste storamortering, men nära på. Mumma. Å andra sidan, man kan ju betala halva sin disponibla inkomst för sin bostad också. Isch. Jag har visserligen en hel del i lån, alltihop rörligt, men halva lönen? Jag betalar, exklusive amortering, exklusive ränteavdrag, ungefär en fjärdedel av min lön efter skatt för boendet. Det känns rimligare. Upp till en tredjedel, där nånstans går ångestgränsen.

Tags: Uncategorized

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment