Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Upp och ner

juni 8th, 2007 · 2 Comments ·

Värdet av mina investeringar fluktuerar kraftigt just nu. Börsen har fallit och fortsätter att falla. Just nu är min portfölj ner 6% på två dagar. Å andra sidan har den (efter nuvarande ras) gått upp 19% i år.

En gång i tiden, för ett och ett halvt år sen, köpte jag en svindyr lägenhet för ca 41 kkr per kvadratmeter. Jag hade ångest i några månader över lånet och investeringen och skuldsättningen.  Sen dess har priserna gått upp och upp. Snittpriset i Stockholm är nu 52 kkr och i min förening tror jag vi kommer över 60 kkr efter de senaste försäljningarna. Så genom att bara sitta still i båten ökar min virtuella icke-realiserade icke-förmögenhet (jag har ju trots allt lån). Det är fascinerande att följa.

Tags: media

2 responses so far ↓

  • Cristoffer // Jun 11, 2007 at 19:22

    Hrm…visst har du blivit rikare om lägehten har ökat i värde. Men du kanske inte skall räkna med allt för mycket hypotetiska pengar.

    När det gäller aktier måste man vara långsiktigt fall på 30-40% är inte ovanligt. Att tro att man kan stå utanför dessa fall är nog lite vanskligt då de allra flesta aktier faller när börsen faller.

  • kaboing // Jun 11, 2007 at 20:38

    Självklart. När pokerhysterin var som störst brukade jag fråga mina pokerspelande vänner om hur mycket pengar de plockat ut från sina pokerkonton. Det visade sig i allmänhet vara ganska lite.
    Jag har två strategier för mitt sparande – jag har ett ”lekkonto” där jag investerar i aktier och den depån fyller jag inte på med nya pengar. Sen har jag ett långsiktigt sparande med en kapitalförsäkring som jag för över pengar till varje månad, pengar som jag köper aktiefonder till.

Leave a Comment