Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

SJ-optimering

maj 30th, 2007 · No Comments ·

SJ har nu lanserat sitt bonusprogram för trogna kunder; SJ Prio. Jättefint. Man säger bland annat att SJ går så bra nu att man vill ge tillbaka lite till kunderna. Jag har lite andra radikala förslag: sänk priserna. Kom i tid.

Jag har länge funderat på att skriva ett litet hack som optimerar tågbiljetter hos SJ. När man söker hos SJ på populära sträckor (och man är givetvis jäkligt sent ute) så brukar det vara fullt på hela sträckan, men det finns biljetter på alla delsträckor så att det går att pussla ihop sin resa ändå. Hacket ska givetvis också optimera på pris. Det finns ju mer än ett trick hos SJ att utnyttja; till exempel kostar en resa Nrkpg- Gbg mindre om man beställer den som Lkph -Gbg i stället, som ändå tar rutten via Norrköping.

När jag är mer frustrerad än vanligt över SJ brukar nya idéer och features dyka upp till det planerade hacket, men jag orkar aldrig genomföra det. SJs sajt är så jäkla seg att väntetiden i utvecklingen skulle döda hackglädjen. Konspirationsteori: Det är förmodligen meningen också.

Tags: hack · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment