Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Bubbel-bobbel

april 12th, 2011 · 2 Comments ·

I lördags vankades det fest i det andra Solnaitiska residenset. Vi fick celebert besök från Malmö på fredagkvällen och lördag dag ägnades åt att preppa för kvällen. På väg ner till Solna Centrum råkade vi smitade in på en nyöppnad lågprisbutik och väl där föll vi pladask för ett par extremt kitschiga glas/vaser. Fantastiska.

Vi blev så fulla av energi av glasen att det inte gick att stoppa idéflödet. Första idén var förstås (förstås!) att skaffa fejkiskuber med belysning i, men det visade sig att Teknikmagasinet inte hade några. Däremot hade de fina ljuspinnar som man knäcker till och så lyser de i två timmar. Finemang!

Nästa fina idé var förstås att skaffa kolsyreis för att få den rätta bubblande känslan – sagt och gjort, vi ringde isjouren och kollade läget. Inga problem, de fanns i Bromma och vi kunde hämta fem kg torris direkt. Splendid.

Sen var det ju bara frågan om innehåll i glaset, men där ville vi inte överspänna oss så vi nöjde oss med vanlig grogg spetsad med karamellfärg. Underskatta inte karamellfärg.

Hursomhelst, när festen väl började hade Johan och jag släpat dit en skål med bokhyllebelysning i, en bålskål ovanpå för kolsyreis och färgat vatten och sedan ovanpå det en tillbringare med grogg. Great success.

Vi avslutar med en film på youtube med bara kolsyreis och vatten. Och bubbel. Och bobbel.

Jag känner att det enda problemet är att försöka toppa detta till hopflyttningsfesten…

Tags: fest · hack · hemma

2 responses so far ↓

 • ad // Jul 26, 2012 at 9:17

  Hej
  Isjouren finns inte i Bromma. Företaget heter iscomagniet som ligger i bromma.
  det är alltså 2 helt olika företag.
  Dessutom så säljer inte isjouren kolsyreis.

 • Fadi Lahdo // Apr 16, 2017 at 10:58

  Enda isföretaget som finns är isJouren. Aldrig hört talas om isCompaniet, ligger d i Sverige ens???

Leave a Comment