Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Uppsummering

december 17th, 2009 · No Comments ·

Det finns vissa ord och uttryck från norskan som satt sina spår i mitt språk. Uppsummering, till exempel. Fast på norsk torde det vara oppsummering och betyder sammanfattning. Eller ”det är i box” varur det menas att nåt gått i lås. Eller att bussen ”är i rute”, dvs enligt schema eller tidtabell. Bra uttryck, allihop.

Nåväl, det är inte därför vi är här.

I helgen kom Malmögänget på besök och helgen fördrevs sedan i något slags mat-töcken. Vi gick ut hårt med lite för-middag på fredagskvällen innan gänget kommit, rejäl lasagne-dos och sedan mangosorbet ovanpå det. När så V anlände från Bromma flygplats via söta tjejen på Grill 77an så hade vi kommit till whisky, rom+cola och gin+julmust. Och kaffe. Och tillbehör. Och lite till. Trevlig kväll, på min ära.

Lördag förmiddag anslöt så J och B också och vi möttes upp på Café Ugo för ett snabbhäv kaffe och sen iväg över bron till fastlandet. Planen var att droppa in på lämligt laserdome för en rematch från Malmöfestivalen. Eftersom jag inte bokat någon tid fick vi först knata och ringa runt till några ställen innan vi hittade några som ville ta emot oss. Sen röjde vi laser i två omgångar, med kids som blev sura över att de vuxna spelade seriöst och var duktiga. Är det match så är det. Kidsen hade iaf fördelen av att inte behöva ducka…

Därefter promenerade vi till Centralbadet och checkade in där för två-tre timmar av avkoppling i bubbelbad, simbassängen, terminalbad och bastuar. Grymt härligt och det måste verkligen göras fler gånger. Jag försökte jämföra med Volksbad i München som jag testade tidigare i år och konstaterar att Volksbad vinner i terminalbadsligan medan Centralbadet vinner i simbassängligan.

När vi var lagom russinliknande och dästa så packade vi ihop oss och begav oss till El Toro i Sumpan. Där anslöt också L. El Toro har syyyykt goda tapas, och framförallt de vitlöksfrästa svampinjonerna och de pikant kryddade småkorvarna är top-of-the-line. Personalen nästan lite indisk-restaurang-otrevliga, men det får man bortse från. Glada och jättemätta knatade vi så hela gänget (minus V:s handskar) hem till M och C och fortsatte kvällen med drinkar, tilltugg och Roborally. Skojsigt!

För att inte tappa tempo i ätandet gick vi ut hårt på söndagen med brunch i jätteformat. Lite obeslutsamhet senare vandrade vi över Kungsholmen genom stan bort till Djurgården och Skansen för julmarknad och allmänt fluktande. Jättemycket folk, förstås, och småkallt. Huttrande tog vi oss förstås också en sväng runt djuren, och vi fick faktiskt se både varg (ljus pälshög på 50 meters avstånd) och lo (tre sekunders skymt) och en speedad järv. Kul! När vi tröttnat på småhuttrandet for vi iväg till Solna igen och avslutade helgen med lite kvalitetssunkmat.

All in all en väldigt trevlig helg. Och bara några kilon tyngre (även om jag inte tror att nån i gänget har problem med den saken…)

Tags: fest

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment