Tig och lid!

Tig och lid! header image 2

Lördag 12/7 – 2008

augusti 6th, 2008 · No Comments ·

Inget inplanerat förrän lunch och vi tog en slappardag vid poolen. Våra slaskbollar funkade fint. Inte så varmt, mulet och disigt. Kortspel, läste bok, spekulerade om gorillor. Victor var med i matlaget och avvek för att laga lunch, vi andra spelade kort och försökte jämka alla house rules.
Lunch, pasta och välkryddad köttfärssås. Sen packning för gorillaturen, en övernattning + själva vandringen. Halva gänget från vardera buss packade för safari, övriga rådde ihop allt för att ta bussarna till Musanze. Jag var snabbt färdigpackad och hjälpte till att surra bord och bänkar på taket.
JK Safari kom till kl 13 med 4 bilar till campingen. Vi delade upp oss, vätande in den sent anländande AK och for sen iväg. Lite märklig stämning, de kvarvarande såg ut som om de tog farväl för alltid.
Vi rullade norrut mot Musanze. Bra vägar och man förstod snabbt varför Rwanda kallas ”de 1 000 kullarnas land”. Väldigt vackert, mycket upp och ner.
Framåt sen eftermiddag skymtade vi vulkankäglorna uppe i diset. Vi svängde in på ett guest house och började fördela oss på fyrbäddsrummen. Vi hade gott om tid att fördriva så det blev öl och sen invigde vi Rikard i Spank the Monkey. Ölen var stor och tokbillig (800 RFr / 72 cl) och till buffémiddagen var vi lagom form. Buffén var riktigt trevlig och faktiskt ett par klasser bättre än Afrikan Bites, fast det var liknande rätter.
Efter maten drog vi oss tillbaka till salongen och den öppna spisen och snackade skit tills skamgränsen kl 21 uppnåtts.
Föregående inlägg Nästa inlägg

Tags: bergsgorillor 2008 · resor

0 responses so far ↓

  • There are no comments yet...Kick things off by filling out the form below.

Leave a Comment